Stichting Buurtschap Doesburger Eng
 

Activiteiten en Nieuws

Activiteitenagenda

08-10-2020
Najaarsbuurtavond afgelast
De Voorjaarsbuurtavond 2020, die om was gezet naar een Najaarsbuurtavond op 8 oktober, gaat ook op die datum niet door vanwege COVID-19. Wij hopen in 2021 weer een Voorjaarsbuurtavond te kunnen organiseren.    Meer
28-12-2020
Midwinterwandeling
Centraal punt: Molenterrein Doesburgermolenweg   Meer


Nieuws


Terug naar overzicht

25-02-2020

Verslag EdeDoet initiatief Midwinterwandeling Doesburgermolenpad op 27-12-2019

Na een week met regenachtige dagen was het prettig dat het op 27 december weer eens een hele dag droog was. Een frisse winterwandeling maken is lekker, maar het is nog lekkerder als het niet regent. Voor de organisatoren geldt uiteraard hetzelfde. Ze waren op “derde kerstdag” vroeg opgestaan om het terrein rondom de Doesburgermolen in te richten.
Sinds begin december stond daar al een metershoge kerstboom. Dat is inmiddels een mooie jaarlijkse traditie in de Doesburger Eng. De boom was beschikbaar gesteld door een buurtgenoot en opgezet en voorzien van lampjes door een buurman. ’s Avonds in het donker was de verlichte boom al te zien wanneer je aan het begin van de Doesburgermolenweg het bos uitreed.
Met 12 personen moesten 2 grote partytenten verplaatst worden van dagactiviteitencentrum “In Goede Aarde”, 50 meter verderop aan de Doesburgermolenweg, naar het molenterrein. De tenten waren al opgebouwd. Normaal gesproken geen probleem. Maar wat te doen als de tenten 5 meter breed zijn en de zandweg 4 meter 80 breed is? Met enig kunst- en vliegwerk is dat toch gelukt.
De Midwinterwandeling voerde de honderden deelnemers over het Klompenpad door de Doesburger Eng. Verdeeld over de route stonden de midwinterhoornblazers van blaasgroep “De Dijkbloazers” uit Lunteren opgesteld. Bij vuurkorven kon men zich een beetje warm houden. Door middel van hun melancholische geluid communiceerden de hoorns met elkaar. Wie de loopafstand van 5 km te lang vond, kon de route eenvoudig afkorten.
Weer terug op het molenterrein konden de wandelaars genieten van het optreden van zangkoor “Tarantella”. Onder leiding van de enthousiaste dirigente Juliette Stout brachten de koorleden prachtige a capella gezongen liederen in wintersfeer ten gehore.
In één van de tenten op het molenterrein vertelden en demonstreerden de blazers hoe winterhoorns gebouwd worden. In de andere tent konden de wandelaars zich te goed doen aan erwtensoep, glühwein en warme chocolade, die bereid waren door de medewerkers van “In Goede Aarde”. Kinderen mochten marshmallows boven de vlammen in de vuurkorven verwarmen.
Na afloop van het evenement, toen het al donker begon te worden, wachtte de organisatoren nog één klus: het afbreken van de tenten en het opruimen van alle gebruikte meubilair en materialen. Ook nu maakten veel handen van buurtgenoten licht werk.
Een winterwandeling is op zich al leuk. Nog leuker wordt het als daar omheen iets gebeurt. Ede Doet en de donateurs van de waardecheques hebben dat mogelijk gemaakt. Onze hartelijke dank daarvoor.Terug naar overzicht                                                                                                                                                                                Huidige stand AED inzameling                                                                                                      https://www.ededoet.nl/activity