Stichting Buurtschap Doesburger Eng
 

Activiteiten en Nieuws

Activiteitenagenda

27-12-2023
Midwinterwandeling
Rondwandeling door de Doesburger Eng, met onderweg korte optredens van midwinterhoornblazers en een a-capellakoor. Start-/eindpunt: terrein rondom de Doesburgermolen   Meer


Nieuws


Terug naar overzicht

21-02-2022

Insectenhotel nabij Doesburgermolen

Mede dankzij de financiële bijdrage van Ede Doet kon een insectenhotel voor de Doesburger Eng gerealiseerd worden. Het insectenhotel is onlangs geplaatst op de route van het Doesburgermolenpad (klompenpad). Nadat de ene buurtbewoner het houten skelet van het insectenhotel had gebouwd, verplaatste een andere buurtbewoner het skelet naar de standplaats aan het Doesburgermolenpad. Het was fijn dat enkele buurtbewoners over de juiste gereedschappen beschikten. Het insectenhotel is in het open veld geplaatst, en ingericht met diverse materialen (bamboestengel, stro, boomschijven met gaten, open baksteen en leem) voor de verschillende soorten insecten.
Tijdens het werk passeerden veel Klompenpad wandelaars. Ze vonden het insectenhotel er aantrekkelijk uitzien en bekeken met belangstelling het fraai ontworpen, kleurrijke informatiebord naast het hotel.
In dit nieuwe jaar gaan we zien welke insecten hun intrek nemen in het hotel. In de nabijheid is voor hen in de bloemrijke akkerranden en in de weilanden in elk geval voldoende voedsel te vinden.

 Insectenhotel22.jpg
 Insectenhotel9.jpg
 Insectenhotel2.jpg


Terug naar overzicht