Stichting Buurtschap Doesburger Eng
 

Activiteiten en Nieuws

Activiteitenagenda

27-12-2023
Midwinterwandeling
Rondwandeling door de Doesburger Eng, met onderweg korte optredens van midwinterhoornblazers en een a-capellakoor. Start-/eindpunt: terrein rondom de Doesburgermolen   Meer


Nieuws


Terug naar overzicht

09-09-2023

Oogstfeest op terrein Doesburgermolen

Op Open Monumentendag, 9 september, is op het terrein van de Doesburgermolen een sfeervolle streekmarkt met smakelijke en eerlijke producten uit de omgeving en oude ambachten.
Tijd: 11:00-16:00 uur
_U bent van harte welkom bij de kramen met producten uit onze omgeving_, zoals:
Jorisbrood, Remeker kaas, Doesburger Eng bier, Kinderen van de Evenaar met alpaca producten, Rozeka met handgemaakte kaarsen en decoraties, In Goede aarde met o.a. heerlijke zelfgemaakte soep, chutneys en jams, biologische eieren bij Jeanet van Engelenhoven, De Molenpol met gerookte vis, klompenmaker Harry Ezendam, Makandra met biologische groente en fruit, Wittebol met zelfgesponnen wol, kunstschilder Wim Minnen, imker en korfvlechter Teus Bouw, Fran’s Passie Theebelevingswinkel, Evelyn Verelst met keramiek.
Kinderen kunnen spelletjes spelen en zich laten schminken.
's Middags staan op het weiland naast het molenterrein oude landbouwvoertuigen tentoongesteld. Met een antieke dorskast wordt het ingehaalde graan uit de Eng tot korrels en stro verwerkt.
De molenaars bakken weer lekkere pannenkoeken en staan klaar voor een bezichtiging van de molen!Terug naar overzicht